نشست علمی پژوهشی ماهیت و حکم شرعی شرکت در انتخابات از منظر فقه سیاسی اسلام مدرسه علمیه حضرت زهرا علیها السلام شهرستان دورود
روز شنبه مورخ 01/12/94 در مدرسه علمیه حضرت زهرا علیهالسلام نشست علمی، پژوهشی با عنوان ماهیت و حکم شرعی شرکت در انتخابات از منظر فقه سیاسی اسلام برگزار شد. در این جلسه خانم شیخی استاد فقه و اصول مدرسه علمیه گفت:
حکومت اسلامی دارای 2 رکن است یکی ولی خدا یا جانشین او، و رکن دیگر حضور و همراهی مردم است. و تشکیل حکومت اسلامی و تداوم آن تنها با حضور و همراهی مردم ممکن است. در دوران غیبت حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف فقیه واجد شرایط به عنوان نایب حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف بر مردم و لایت دارد و در نحوه اداره حکومت و انتخاب مسئولین خدمتگذار، با مردم مشورت و نظر مردم در حال حاضر از طریق انتخابات اخذ می شود.
سپس به بیان مفهوم و ماهیت انتخابات پرداخته و نقش مردم در نظام حکومت سیاسی را نقشی مهم و اساسی دانستند و ضمن بررسی حکم شرعی انتخابات، گفت:
شرکت در انتخابات هم حق است و هم تکلیف، چنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «به اعتقاد من این (انتخابات) هم تکلیف شرعی و هم تکلیف عقلی- عقلایی است»
در این نشست خانم شیخی به بیان نظر مراجع عظام ( امام خمینی«ره»، رهبر معظم انقلاب مدظله العالی ،آیت الله مکارم شیرازی حفظه الله تعالی و آیت الله نوری همدانی حفظه الله تعالی ) پرداخته و آن را از منظر مراجع مذکور شرعاً و عقلا وظیفه ای واجب و الهی دانستند و ادله ی فقهی وجوب در انتخابات را:
1. حفظ وجوب نظام2. وجوب اعانه بر، برّ و تقوا 3. ادله مربوط به اهتمام امور مسلمین 4. عمومات امر به معروف و نهی از منکرو در نهایت دلیل عقل برشمردند.
در پایان نشست، به پرسش طلاب پاسخ داده شد.