برگزاری مراسم عزاداری در مدرسه حضرت زهرا (علیها السلام )دورود
به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبد الله الحسین (علیه السلام )مراسم عزاداری به مدت 13 روز با حضور با شکوه عموم خواهران سطح شهرستان در مدرسه علمیه حضرت زهرا (علیها السلام )برگزار گردید و در طی این مدت از سخنرانی حجج اسلام آقایان الهی نژاد مسئول محترم مدرسه ،رضایی مسئول نماینده ولی فقیه در سپاه دورود ،لک علی آبادی و خرمی از طلاب و فضلای دورودی مقیم قم استفاده گردید .
حجةالاسلام الهی نژاددر ابتدا درخصوص داشتن هدف و مقصد انسان در زندگی به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن اشاره به الگو قرار دادن اهل بیت ( علیهم السلام ) در زندگی گفت :انسان باید در زندگی هدف داشته باشد که زندگی را در مسیر رسیدن به آن هدف به حرکت در بیاورد .البته اسلام هر راه و وسیله ای را برای رسیدن به هدف تجویز نمی کند و نمی پذیرد ،خداوند انبیا را فرستاده که بشر از راهی که آنها نشان می دهند به مقصد برسد . لذا تنها راه رسیدن به سعادت و کمال این است که بشر در مسیر امامت و ولایت حرکت کند .
ایشان در ادامه به حدیثی از امام حسین (علیه السلام ) اشاره کرد و گفت:اگر کسی فکر می کند که با راه اشتباه می تواند به مقصد برسد نه تنها به هدف خویش نمی رسد بلکه به آن چیزی دچار می شود که از آن بیزار و متنفر است .
ایشان همچنین در خصوص خدمت به خلق و گره گشایی خواسته های دیگران مطالبی را بیان کرده و گفت :از جمله نعمتهایی که خدا به انسان می دهد این است که حوائج دیگران را برآورده کند ،از این نعمت خسته نشوید ،از برداشتن موانع سر راه دیگران احساس خستگی نکنید . کارهایی که نفع عمومی دارند ماندگارند .رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم ) می فرماید : گاهی انسان وارد بهشت می شود به واسطه اینکه خار و خاشاکی را از سر راه کسی برمی دارد .
ایشان در خصوص خدمت به مردم شرط پاک بودن را خیلی مهم قلمداد کرد و گفت : اول خو د انسان باید پاک باشد تا بتواند به دیگران کمک کند .امام صادق(علیه السلام ) می فرماید : اگر انسان در جهت خدمت به دیگران قدمی برداشت خدای متعال آنها را خطاب قرار می دهد و می گوید : ثواب شما بر عهده خودم است . سید الشهدا و بقیه معصومین (علیهم السلام ) سیره و روششان این بوده برای اینکه نفعی به دیگران برسانند همه چیزهایشان را فدا کردند تا اینکه عده زیادی راه را گم نکنند و به راه درست هدایت شوند .
حجةالاسلام رضایی در ابتدا خصوص قیام امام حسین (علیه السلام ) به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت : اگر انسان مالش را در راه خدا و برای اسلام خرج نکند مبتلا می شود باید دانست تعلقات دنیوی موجب گردید تا مردم کوفه مقابل امام حسین (علیه السلام ) بایستندو صف بکشند . ایشان همچنین به سه عامل شکننده صدر اسلام اشاره کرد و گفت:تبلیغ مسموم ، تربیت مفتون ، فتنه انگیزی از جمله عوامل مهم شکننده صدر اسلام بود .
ایشان در ادامه اصول تربیت اسلامی را محور سخنان خود قرار داد و گفت :پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم ) فرموده است: “کودکانتان را در هفت سالگی به نماز فرمان دهید، و در ده سالگی به خاطر بینمازی ایشان را کتک بزنید.” کودک در هفت سال اول زندگی سرور پدر و مادر است و آنها ناگزیرند خواسته های فرزند خود را صمیمانه اجرا کنند. در هفت سال دوم زندگی، درست همچون بنده ای باید مجری اوامر باشد و از خود هیچ گونه مخالفتی ابراز ندارد و این خود، مستلزم داشتن برنامه های صحیح تربیتی والدین است. در هفت سال سوم، نه سرور است و نه بنده. او دیگر به مرحله تکامل رسیده و از نظر عقل و احساسات در آستانه استقلال برای زندگی قرار گرفته است، ازاین رو باید در خانواده همچون وزیر مشاور باشد و افراد خانواده در مسائل خانوادگی و اجتماعی و فردی از فکر و نظر او مدد بگیرند و اشتباهات و خطاهای او را دوستانه گوشزد کنند. هنگامی که به 21 سالگی رسید، در صورتی که اخلاق او شایسته و پسندیده باشد، پدر و مادر به هدف مقدس خود نایل آمده اند و شیرینی لذت این موفقیت، بزرگ ترین پاداش برای آنان محسوب می شود. جوانی که در چنین سنی واجد صلاحیت اخلاقی و اجتماعی باشد، شایسته تشویق است.
حجة الاسلام لک علی آبادی از فضلای قم محور سخنان خود را مصایب اهل بیت (علیهم السلام ) و در راس آنها مصائب حضرت زینب ( سلام الله علیها ) قرار داد و گفت : حضرت زینب ( سلام الله علیها ) در مواجهه با ابن زیاد ملعون بسیار با عظمت و صلابت نشسته بودند و با جمله ما رایت الا جمیلا تعجب همگان از جمله ابن زیاد ملعون را برانگیخت .
ایشان در ادامه به سیره اهل بیت در مناجات اشاره کرد و گفت : اهل بیت (علیهم السلام) در مناجات و دعاهایشان خود را نیازمند به خدا می دانستند و هیچ گاه دچارعجب و کبر نمی شدند .نمونه بارز آن دعای امام حسین (علیه السلام )در روز عرفه است که سراسر معرفت و عشق و بندگی است .
حجه الاسلام خرمی از فضلای قم کربلا را مدرسه تعلیم و تربیت دانست و گفت : مهمترین درسی که می توان از کربلا و عاشورا گرفت درس هدایت است ،امام حسین (علیه السلام)هدایتگر بود هدایتگر سنتی که برعکس شده بود ،حتی در کوچکترین چیزها سنت پیامبر (صلی الله علیه و اله و سلم ) را رعایت نکردند چه برسد به مسئله ولایت در جامعه !امام حسین (علیه السلام) می فرماید : مردم !بدعت ها زنده شده اند ،آن چیز هایی که جزء دین خدا نبوده را جزء دین خدا شمرده اند اگر حرف مرا گوش بدهید من حسین ابن علی بن ابیطالب(علیه السلام) شما را هدایت می کنم و شما را به سعادت می رسانم
لازم به ذکر است که مراسم هر روز با زیارت عاشورا شروع وبا ذکر مصیبت و گریه برامام حسین خاتمه می یافت .و در روز عاشورا مراسم با حضور قریب به 1000 نفر از عموم خواهران از ساعت 8 صبح با قرائت زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام شروع و با سخنرانی و مداحی و اقامه نماز ظهر و عصر ختم گردید و در پایان از میهمانان آن حضرت به صرف ناهار پذیرایی گردید .